Traductor

Tombatossals. El món del mite.


Tombatossals. El món del mite.


"Tombatossals, El món del mite." és un projecte global i multidisciplinar del Tercer Cicle d'Educació Primària del CEIP Tombatossals de Castelló basat en la publicació del mateix nom realitzada l'any 2005.

Amb un tractament que combina l'ús de les TIC i les TAC amb metodologies més tradicionals, integra continguts, objectius i competències tant del currículum digital com de Coneixement del Medi, Plàstica, Música i Valencià, oferint el resultat a tota la comunitat educativa.

Partint de la confecció d'un "llibre gegant", incorpora elements multimèdia i diferents formes d'accés que contemplen l'ús d'aquest material mitjançant qualsevol dispositiu, situació o lloc.

Des del llibre físic poden plantejar-se moltes i diferents activitats que s'amplien mitjançant l'enllaç associat al codi QR que apareix en cadascuna de les pàgines. Tots els codis s'ofereixen des d'un apartat del projecte en la web. Els avantatges són interessants:
  1. Accés a una pàgina del llibre via el codi inserit en el llibre físic per tal de poder escoltar allò que està escrit.
  2. Utilitzar els codis allotjats a la web per tal d'emprar el material a l'aula. Per exemple:
    • El mestre o la mestra projecta en la PDI el codi triat, els alumnes capturen el codi des de les seues tauletes tàctils i realitzen les activitats encomanades.
    • Els codis poden imprimir-se per a ser utilitzats en activitats amb suport físic.
L'accés als continguts multimèdia presenta dues possibilitats:
  1. Accés individual a cadascuna de les pàgines. L'arxiu d'àudio permet escoltar el que està escrit en cada part.
  2. Accés general al tot el contingut, El vídeo inclou, d'una manera atractiva, tot el contingut de "Tombatossals. El món del mite.".

Malgrat que el "llibre gegant" és la peça central; l'accés via Internet, la possibilitat d'ampliar cada pàgina mitjançant la projecció, la incorporació d'elements multimèdia  i el disseny de tot el material per a poder ser emprat amb diferents metodologies, en qualsevol lloc i per qualsevol persona, fa que "Tombatossals. El món del mite" puga ser aprofitat en múltiples activitats. Al mateix temps, el tractament digital afegeix un ingredient motivador que facilita la tasca docent i la consecució dels objectius proposats.

És molt interessant i recomanable visitar el lloc "Tombatossals.El món del mite" per a veure totes les possibilitats. La imatge que s'inclou al final és un resum visual que condensa totes les característiques d'aquest projecte.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a participar!